هنگامی که از افزایش راندمان کاری صحبت می کنیم موضوعات متعدد و مهمی هستند که می توانند تاثیر زیادی در بالا بردن راندمان در محیط کار را داشته باشند. در مقاله پیش رو به بررسی تعدادی از راهکارهای افزایش راندمان کاری که کارمندان و مدیران می توانند برای افزایش بازدهی کارها انجام دهند ارائه خواهیم کرد.
به عنوان یک کارمند چگونه می توانیم راندمان کاری را افزایش دهیم؟
افزایش راندمان با تعیین اهداف واضح و قابل اندازهگیری
تعیین اهداف دقیق و مشخص به شما کمک میکنند تا مسیر خود را بشناسید و روی وظایف اولویتدار تمرکز کنید. مشخص کردن دقیق اهداف کوتاهمدت و بلندمدت، انگیزهبخش بوده و به شما در انجام دقیق کارها جهت میدهد.
افزایش بازدهی در کار با مدیریت زمان
یکی از کلیدهای موفقیت در افزایش راندمان کاری و اجرای منظم تمام برنامه های کاری، مدیریت زمان است. استفاده از تکنیکهایی مثل فهرستسازی روزانه، و تعیین بازههای زمانی مشخص برای انجام وظایف به شما کمک میکند تا بهرهوری بیشتری داشته باشید. بهترین ابزار برای بهره وری کاری استفاده از یک دفتر یا دفتر یادداشت است که می توان در آن علاوه بر برنامه ریزی، تمام جزئیات کاری خود را نوشته و در پایان انجام هر کدام از وظایف کنار آنها تیک بزنید. شما می توانید در فروشگاه لوازم التحریر قلمدون دات کام انواع دفتر سیمی و دفتر یادداشت در رنگبندی، ابعاد و اندازه متنوع را با بهترین کیفیت تهیه فرمایید.
انجام ندادن چندین کار به صورت همزمان
انجام همزمان چندین کار به صورت همزمان بر کیفیت انحام کارها تاثیر منفی می گذارد و علاوه بر کاهش راندمان کاری باعث افزایش استرس فرد می شود و احتمال بروزخطا و اشتباه در کارها را افزایش می دهد.
افزایش راندمان کاری با استفاده از نوشیدنی های کافئین دار
برای افرادی که به مدت طولانی پشت میز می نشینند استفاده از نوشیدنی هایی مثل قهوه می تواند انرژی مورد نیاز روزانه را تامین نماید و خلاقیت و راندمان کاری را افزایش دهد.
محیط کاری مناسب
ایجاد یک محیط کاری مناسب و بدون حواسپرتی میتواند تاثیر زیادی در راندمان کاری شما داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که میز کارتان مرتب و منظم است و ابزارهای لازم را در دسترس دارید. برای بالا بردن راندمان کاری و مدیریت زمان همه افراد در مجیط کاری خود باید از نظم تبعیت کنند. برای داشتن یک میز کاری منظم بهتر است از ابزاری مانند انواع زونکن، جا مجله ای، پاکت های دکمه دار و کاور ها برای سازمان دهی به کاغذ ها و اسناد استفاده کرد. اگر تمام وسایلی که به طور روزانه از آنها استفاده می کنید در جای مخصوص خود و منظم قرار گیرد قطعا باعث افزایش راندمان کاری خواهد شد.
افزایش راندمان با خودآگاهی و مراقبت از خود
آگاهی از وضعیت جسمی و روانی خود و اطمینان از اینکه به درستی استراحت میکنید، تغذیه سالم دارید و به فعالیتهای ورزشی میپردازید، بسیار مهم است. خستگی و استرس میتواند راندمان کاری شما را به شدت کاهش دهد.
افزایش راندمان کاری توسط مدیر حرفه ای
افزایش راندمان کاری کارمندان همواره برای هر مدیر و صاحب کسب و کار یکی از بزرگترین دغدغه ها به شمار می آید. در حقیقت می توان گفت که مدیریت مجموعه ای که افرادی با دیدگاه ها و نظرات مختلف در آن مشغول به کار و فعالیت هستند بدون چالش غیر ممکن است.
تعیین اهداف و انتظارات واضح
مدیران باید اهداف و انتظارات واضحی را برای تیم خود تعیین کنند. این اهداف باید قابل اندازهگیری و واقعبینانه باشند تا کارکنان بتوانند به درستی برای رسیدن به آنها برنامهریزی کنند.
افرایش راندمان کاری با ارائه بازخورد منظم
بازخورد منظم و سازنده به کارکنان کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و برای بهبود عملکرد خود تلاش کنند. این بازخورد میتواند به صورت جلسات یکبهیک یا بازخورد گروهی ارائه شود. قدردانی کردن از تلاش های کارمندان ابزاری قدرتمند برای روحیه بخشیدن به کارمندان است. یک تشکر ساده و یا انتخاب هدیه ای ماندگار می تواند برای کارمندان بسیار تاثیرگذار باشد.
محیط کاری دوستانه و رعایت حقوق کارمندان
ایجاد محیطی گرم و دوستانه و در عین حال رعایت حقوق کارمندان باعث افزایش حس رضایت پرسنل و در نتیجه سبب بهبود راندمان در محیط کاری خواهد شد.
افزایش بازدهی کارکنان با آموزش و توسعه مهارتها
سرمایهگذاری در آموزش و توسعه مهارتهای کارکنان میتواند راندمان کاری را به طور چشمگیری افزایش دهد. مدیران بهتر است فرصتهای آموزش و توسعه حرفهای را برای کارکنان فراهم کنند تا آنها بتوانند مهارتهای جدید را یاد بگیرند و در کار خود پیشرفت کنند.
افزایش راندمان کاری با ساعت کاری انعطاف پذیر
مطالعات انجام شده نشان می دهد که اگر کارمندان ساعات کاری انعطاف پذیر داشته باشند بهره وری بهتر و بیشتری خواهند داشت زیرا تعادل بین کار و زندگی شخصی برای افزایش راندمان کاری بسیار اهمیت دارد. مدیران بهتراست که به کارکنان خود کمک کنند تا این تعادل را پیدا کنند و از فرسودگی شغلی جلوگیری کنند که میتواند شامل برنامههای انعطافپذیر کاری و فرصتهای استراحت باشد.
کلام آخر
در آخر هر کسب و کار و فعالیتی با توجه به ویژگی های خاص خود راه کارهای متفاوتی برای افزایش راندمان نیاز دارد که راهکار های ارائه شده در این مقاله نکاتی را به صورت کلی بیان شده است که با توجه به نکات فوق، هم کارکنان و هم مدیران میتوانند بهبود قابل توجهی در راندمان کاری خود مشاهده کنند و به اهداف سازمانی دست یابند.